Blog-tijd.

1. sep, 2012

Dit zijn de Jasba Cortina vazen, jaren '60, tevens de enige foto van vazen die ik nog bezit!!!!

Wat een ramp, de externe harde schijf waar ik al mijn vazen foto's en meer op heb staan is defect.....vraag me niet hoe het kan, maar het kan en hij ligt nu bij de computer-reperateur-meneer. Maar goed en slecht nieuws kwam vandaag binnen. Slechte nieuws is dat ik goed 200 euro lichter word en het goede nieuws is dat de foto's op een andere externe schijf zijn over gezet en dat alles er nog is en zelfs nog in de mapjes staat!!! Blij en opgelucht, want stel je voor dat ik al mijn vazen weer door de handen zou moeten hebben, weer allemaal sets maken en opnieuw registeren....wat een paniekgevoel!!

Maar dit alles is me bespaart gebleven....vanaf volgende week nieuwe vazen op de site van vaas-tastisch.marktplaza.nl want de niet geplaatste vazen zijn terecht en staan op een klein vierkant kastje..........wonder der techniek!

Doet me wel beseffen hoe afhankelijk ik geworden ben van de computer en dat wat er bij komt kijken om alles vlot te laten lopen, nooit gedacht van mezelf!

30. jul, 2012

Toen ik een jaar of 6 geleden begon met verzamelen verzamelde ik alles wat ik kon vinden met een nummer onderop de vaas en met W.Germany. Groot, klein kleur of geen kleur, mooi of lelijk maakte niet uit. Nu ben ik gelukkig door de jaren heen selectiever geworden en komt niet alles meer mee naar huis........pff!

In de begin periode liet ik de Sixties vazen ook links liggen, ik had er niks mee en vond ze niet bijzonder genoeg om er iets in te zien. Ondertussen heb ik al veel spijt gehad van het feit dat ik dus bijzondere vazen heb laten staan......maar goed tijden veranderen en ik neem ze nu altijd mee (als je ze uberhaupt nog tegen komt in het wild). Zo ook deze verzameling, samen met Seventies vazen, totaal van 1000 stuks.....verschillende formaten en vormen en gelukkig ook veel Sixties vazen. Vorig weekend, in de opslag, begonnen met het uit sorteren van de vazen en ze op de foto gezet.......hier het resultaat van ongeveer 50 bananedozen vol "Sixties-schatten'!

10. jul, 2012

Regen, regen en nog meer regen.........natuurlijk was ik op mijn slippers, had beter waterschoentjes of rubberlaarzen aan kunnen trekken. Rene woont prachtig, alleen de putten konden het vele hemelwater niet aan achter op het pleintje waar de bus stond vol met Sixties vazen voor Rene! Thee drinken en wachten tot het droog zou worden.......werd het niet, dus toen die natte voeten gekregen en badslippers van Rene geleend. Maar dat mocht de pret niet drukken, Rene en ik in een geweldig humeur alleen maar praten, kijken en sjouwen over en met vazen door zijn huis.......

Tweede deel was de Schuur, Rene is heel handig in stapelen en met zijn ladder helemaal naar de bovenste planken (in het circus had Rene ook best kunnen werken!) toe klimmen, daarna pak ik de vazen aan en worden ze gekeurd en bekeken. Natuurlijk worden er combinaties en mogelijke combinaties gemaakt, blijven weg of verkoop........het is een hele klus, maar prachtig werk......Gisteren was het wel erg warm, dus zweet op t hoofd.....

En het gekke is dat er iedere keer vazen zie voorbij komen, die ik nog nooit heb gezien! Dat geeft wel aan hoe veel er gemaakt is en hoeveel diversiteit er is.......in kleur, vorm en glazuur, prachtig! Na een lange dag nemen we afscheid, een bus vol nieuwe schatten en een hele gezellige dag in the pocket!!

Jammer dat je dan moet werken, ging t liefst gelijk aan de slag met de vazen, stylen en fotograferen....maarja, de plicht roept!!

6. jul, 2012

Mijn favoriete werkwoord is speuren.........speuren naar vazen en andere vondsten die mee het busje in mogen! Zaterdag ochtend vroeg de Dijk over, mede speurder opgepikt in Zaandam en als een haas naar de IJhallen in Amsterdam. Hoe dichter de eventuele buit in zicht komt, hoe warmer ik het krijg (en het was al erg warm). De gedachten dat wanneer ik niet snel genoeg uitsap uit de auto en net die ene geweldige vaas voor een eurootje verkocht wordt, dat is killing!

Dus speuren, zonnebril op en vooral niet hebberig of super geintereseerd lijken...best moeilijk want als ik iets zie wil ik het zo snel mogelijk bekijken en hebben, voor het zo ver is moet ik het keuren. Is het gaaf, liefst puntgaaf, is de kleur en het merk oke en belangrijk...wat gaat het kosten. Zo achterloos mogelijk doen en vragen: "wat kost dit vaasje?" Ik kijk natuurlijk zo neutraal mogelijk, kleine glimlach en dan hopen dat het in de buurt komt van wat ik er voor over heb. Te duur is gelijk weg lopen, iets te duur is twijfelen en daarna afdingen (de helft bieden)......als het lukt niet te blij doen! Is de prijs goed of heel weinig, snel overgaan tot betalen, voordat de verkoper zich bedenkt!! En zo gaat dat dan, ik kan het uren vol houden, met als gevolg een verbrande arm (alleen links) en zere voeten, gelukkig slippers mee als reserve schoeisel.

En zo zijn er snel wat tassen gevuld, op- en neer naar het busje (die tassen zijn zwaar en striemen in je handen, maar je moet er wat voor over hebben!!) om de buit veilig te stellen. Met een stempel op de hand van "betaald' snel weer terug naar het jachtterein voor meer!

Gezelschap is goed, mits ze gelijk gestemd zijn en mijn enthousiasme delen voor de vazen en andere retro schatten, vriendinnen die van Brocante zijn vallen af, sorry meisjes! Maar de mede speurder van de IJhallen is goed gezelschap, ze snapt het en kijkt niet raar als ik snel ergens heen wil omdat ik "iets" zie of lang sta te dralen bij een verkoper met top spul maar duur..........kijk dat is wat ik noem goed gezelschap! En dus voor herhaling vatbaar......