6. jul, 2012

IJhallen.

Mijn favoriete werkwoord is speuren.........speuren naar vazen en andere vondsten die mee het busje in mogen! Zaterdag ochtend vroeg de Dijk over, mede speurder opgepikt in Zaandam en als een haas naar de IJhallen in Amsterdam. Hoe dichter de eventuele buit in zicht komt, hoe warmer ik het krijg (en het was al erg warm). De gedachten dat wanneer ik niet snel genoeg uitsap uit de auto en net die ene geweldige vaas voor een eurootje verkocht wordt, dat is killing!

Dus speuren, zonnebril op en vooral niet hebberig of super geintereseerd lijken...best moeilijk want als ik iets zie wil ik het zo snel mogelijk bekijken en hebben, voor het zo ver is moet ik het keuren. Is het gaaf, liefst puntgaaf, is de kleur en het merk oke en belangrijk...wat gaat het kosten. Zo achterloos mogelijk doen en vragen: "wat kost dit vaasje?" Ik kijk natuurlijk zo neutraal mogelijk, kleine glimlach en dan hopen dat het in de buurt komt van wat ik er voor over heb. Te duur is gelijk weg lopen, iets te duur is twijfelen en daarna afdingen (de helft bieden)......als het lukt niet te blij doen! Is de prijs goed of heel weinig, snel overgaan tot betalen, voordat de verkoper zich bedenkt!! En zo gaat dat dan, ik kan het uren vol houden, met als gevolg een verbrande arm (alleen links) en zere voeten, gelukkig slippers mee als reserve schoeisel.

En zo zijn er snel wat tassen gevuld, op- en neer naar het busje (die tassen zijn zwaar en striemen in je handen, maar je moet er wat voor over hebben!!) om de buit veilig te stellen. Met een stempel op de hand van "betaald' snel weer terug naar het jachtterein voor meer!

Gezelschap is goed, mits ze gelijk gestemd zijn en mijn enthousiasme delen voor de vazen en andere retro schatten, vriendinnen die van Brocante zijn vallen af, sorry meisjes! Maar de mede speurder van de IJhallen is goed gezelschap, ze snapt het en kijkt niet raar als ik snel ergens heen wil omdat ik "iets" zie of lang sta te dralen bij een verkoper met top spul maar duur..........kijk dat is wat ik noem goed gezelschap! En dus voor herhaling vatbaar......