Keuken.

30. jul, 2012

Jaren lang had ik een waterkoker op het aanrecht staan, handig en snel voor thee maar speciaal voor de oplos-cappucino van DE....na mijn scheiding heb ik hier heel wat bakken van weg gewerkt samen met vriendin Annemarie. We zaten in het zelfde schuitje en dan kwamen de ergernissen, verdrietjes en nieuwe plannen onder het genot van een 'bakkie pleur' op tafel......en de jongens bouwden vrolijk verder met de Duplo. Tja lang geleden alweer, de tijd heeft niet stil gestaan, ook niet voor de waterkoker en de oplos-cappucino van DE. Beide zijn verdwenen, alleen Annemarie is gebleven! Ik schreef al over mijn rode Senseo, de praktische keuken met niet al te groot werkblad. De waterkoker kon niet blijven, uit ruimte gebrek kreeg hij een plekje in de trapkast. Lang geen thee gedronken, ben ook meer van de koffie moet ik eerlijk zeggen. Maar met een nieuw huis ook een nieuw ritueel, de eetclub van vriendinnen, WARM kort gezegd! Twee van de dames drinken na het eten geen koffie. Tja dan moet er thee komen. Inderdaad, steeds die waterkoker uit de trapkast, onhandig en gezien mijn groene ideeen niet handig. Dus er moest een fluitketel in Sevenfties stijl komen, voor in de keuken met oranje/rode accenten!! Jaar of 5 geleden niet te koop (ondertussen wel, heel duur!), dus op zoek op Marktplaats.......daar was ie! Dus nu zet ik thee met de ketel, heb ik tevreden vriendinnen en een unieke oranje/rode fluitketel op het fornuis staan!!! Lang verhaal, maar soms moet je het even uitleggen!

Oja, het groene is dat ik geen stroom meer gebruik.....wel gas?!

11. jul, 2012

Ik schreef er al over, heb ik ook geschreven over de koffie-mokken.......nee denk ik, het verhaal is zo dat op speurtocht naar Retro servies we namelijk ook veel mokken, bekers en andere hebbe-dingen tegen komen. Deze oker-gele of zoals je wilt cognac-bruine mokken waren een toevallige aankoop. maar zoals het vaker gaat........je vindt er meer en meer is leuker en het begin van een nieuwe verzameling, dit keer voor gebruik!

Niet iedereen vind het prettig drinken, voor deze groep heb ik mijn Wedgwood natuurlijk ook nog.....blijft ook gewoon in de kast staan, is nog altijd een heel fraai servies wat goed combineerd met Retro. De rode Senseo is bekend, de witte voorraadpotten zijn een verzamel item van DE....niet door mijn punten verkregen, maar in de jaren '70 vast niet aan te slepen. De deksel sluit goed af en is van donkerbruin plastic...de vorige serie potten had een kurk, ook praktisch want een kurk sluit goed af. Nadeel is dat wanneer een kurk nat is geweest en je dat niet in de gaten hebt gehad hij gaat schimmelen......geeft geen goed aroma aan de koffie!!!!

7. jul, 2012

Toen ik hier kwam wonen, alweer goed 7 jaar geleden kocht ik een nieuwe keuken met een Wenge bruin blad (dat is donkerbruin), nog steeds stijlvol, al zeg ik het zelf. De rode Senseo stond er perfect op, ruim keuken blad in een niet te grote keuken dus een Senseo is dan de oplossing voor snelle redelijke koffie. In de begin periode van deze snelle koffiezetters waren ze wit of zwart, mijn ouders waren aardig hip en hadden een blauwe......voor bij hun blauwe theedoeken, kopjes en koffiepadbussen (staan de kringloopwinkel nu vol mee, voor weinig!) en andere schaaltjes en bordjes die mijn moeder bij elkaar verzameld heeft (goh, van wie zou ik het hebben??). Ik had genoeg DE punten om een rode Senseo voor de helft van het geld te kopen in Joure bij de DE winkel, boterhamzakje vol punten en hup we gingen, oma, ma en ik in pa zijn auto!

Dat was het begin van een subtiel rood accent in mijn nieuwe keuken, kopjes in het rood en ook een rode koffiepadbus...ja zo hoorde het! Zeven jaar terug was ik nog niet into de Seventies, dus het interieur was zeer neutraal met hier en daar wat groen en veel wit tinten. Niks aan de hand.........lekker rustig, vind ik nog steeds!

Nu is het anders, een rood/oranje klok van Keramiek, een rode bizon en miniatuur-vaasjes in de vensterbank en seventies DE koffie-thee-suikerpotten op het aanrechtblad........maar nog steeds de rode Senseo, wel nummer 2 ondertussen......in de Seventies deden ze langer met hun apparaten, toch een degelijker kwaliteit!! Ondertussen is het zo dat er ook rode pannelappen, ovenwand en handdoeken zijn...........oef ik lijk op mijn moeder, of doet iedereen dit? Zeg het maar.....