7. jul, 2012

Een beetje rood.....

Toen ik hier kwam wonen, alweer goed 7 jaar geleden kocht ik een nieuwe keuken met een Wenge bruin blad (dat is donkerbruin), nog steeds stijlvol, al zeg ik het zelf. De rode Senseo stond er perfect op, ruim keuken blad in een niet te grote keuken dus een Senseo is dan de oplossing voor snelle redelijke koffie. In de begin periode van deze snelle koffiezetters waren ze wit of zwart, mijn ouders waren aardig hip en hadden een blauwe......voor bij hun blauwe theedoeken, kopjes en koffiepadbussen (staan de kringloopwinkel nu vol mee, voor weinig!) en andere schaaltjes en bordjes die mijn moeder bij elkaar verzameld heeft (goh, van wie zou ik het hebben??). Ik had genoeg DE punten om een rode Senseo voor de helft van het geld te kopen in Joure bij de DE winkel, boterhamzakje vol punten en hup we gingen, oma, ma en ik in pa zijn auto!

Dat was het begin van een subtiel rood accent in mijn nieuwe keuken, kopjes in het rood en ook een rode koffiepadbus...ja zo hoorde het! Zeven jaar terug was ik nog niet into de Seventies, dus het interieur was zeer neutraal met hier en daar wat groen en veel wit tinten. Niks aan de hand.........lekker rustig, vind ik nog steeds!

Nu is het anders, een rood/oranje klok van Keramiek, een rode bizon en miniatuur-vaasjes in de vensterbank en seventies DE koffie-thee-suikerpotten op het aanrechtblad........maar nog steeds de rode Senseo, wel nummer 2 ondertussen......in de Seventies deden ze langer met hun apparaten, toch een degelijker kwaliteit!! Ondertussen is het zo dat er ook rode pannelappen, ovenwand en handdoeken zijn...........oef ik lijk op mijn moeder, of doet iedereen dit? Zeg het maar.....